Banner
"Tylko dla dorosłych" - 6 lat pracy O.S.T.R.-a
 Davw 8 Luty 2010, 18:53

Korsarz
Oczekuję hip-hopowej premiery roku, przesłaniem i stylem połączenia "Masz to jak w banku" oraz "Tabasko", technicznie już teraz krążek prezentuje się mocno, biorąc pod uwagę na jakim sprzęcie powstaje muzyka. Haem nie zawodzi, a każdy kto był na koncercie ostrego wie, że ten Dj jest mistrzem.
6 lat pracy mówi chyba wszystko, O.S.T.R. nie zawodzi, mimo, że ostatnie jego postępy święcące triumfy trochę odbiegają od dawniejszego geniuszu.

Premiera jest zaplanowana na 26.03, płyty dostępne są już w przedsprzedaży, a oficjalna trasa koncertowa będzie obejmować WWA, Kato, Wrocław, ŁDZ, Krk, Poznań, Gdańsk. Z tej mniej oficjalnej trasy promocyjnej znana mi jest tylko data 19.06 Bielsko-Biała klub RudeBoy.

Szczegóły, pierwsze i jedyne informacje tutaj.
 Bombski 8 Luty 2010, 22:09

Redaktor
A to on 6 lat nad tą płytą pracował?

Nie znam się na Hip Hopie, więc może mi ktoś powiedzieć, czy on jest, ale tak zdecydowanie, nie "kto co lubi" tym królem rapu w Polsce, czy nie? :D
 Severius 8 Luty 2010, 22:28

SZCZUR LĄDOWY
Eeee nie xD
Jedyne co mu rewelacyjnie wychodzi to disowanie pobratymców.

Jeśli chodzi o rym i flow, rządzi Gural, jeśli chodzi o prawdę to tutaj na pierwszym miejscu jest Molesta, a jeśli chodzi o przerost treści i poziom, to ci raperzy już wymarli :)

A no i bym zapomniał, jeżeli chodzi o JP, CHWDP i inne wulgarne sformułowania w stronę korony, przoduje Peja.
No a największym patriotą jest Funky Polak, tyle, że on się raperem nie określił, dlatego fanboje JP przypisali go do rappolo.

W skrócie, nie można określić jedynego króla rapu polskiego (sorry, polska nie ma rapu tylko Hip Hop xD), bo jest na tyle duże zróżnicowanie, że każdy jest dobry w czymś innym.
Post modyfikowany 2 razy, ostatnio przez Severius.
 Feargus 8 Luty 2010, 22:45

Chorąży
Hmm, może i każdy jest dobry w czymś innym, ale obawiam się, że żaden polski raper nie może się pochwalić tak ogromną liczbą świetnych - zarówno pod względem tekstowym, jak i muzycznym - kawałków. OSTRego można nie lubić, owszem, ale należy pamiętać, że ciężko kogokolwiek z nim zrównać.

Ja osobiście najbardziej lubię posłuchać "Pięć Dwa" (ludzie o nich zapomnieli... a szkoda), Eldoka i właśnie Ostrowskiego. Takie jest moje skromne zdanie. Gurala nie lubię, zwyczajnie nie podpasował mi jego głos. A Peja... cóż, temu Panu już podziękujemy.

A co do premiery albumu "Tylko dla Dorosłych"... Czekam z niecierpliwością. IMHO do czynienia mamy z jedną z najważniejszych tegorocznych muzycznych premier w Polsce. I myślę, że fani hip-hopu zawiedzeni nie będą. Poza tym, ciekawi mnie samo wydanie, mamy otrzymać jakiś komiks, a samą płytę z powodzeniem możemy potraktować niczym soundtrack do tej obrazkowej opowiastki. Cóż, jak dla mnie rewelacja, obym się nie mylił. A premiera odbędzie się chyba 26 lutego, nie marca :P.
 Bombski 8 Luty 2010, 23:28

Redaktor
Cytat Feargus:

IMHO do czynienia mamy z jedną z najważniejszych tegorocznych muzycznych premier w Polsce.

Skoro on co roku wydaje nową płytę, to chyba co roku mamy "tegoroczną - najważniejszą":D
 Feargus 8 Luty 2010, 23:33

Chorąży
I trochę tak, i trochę nie. Bo po O.C.B. nie spodziewałem się niczego wielkiego i w sumie się nie pomyliłem. Poza tym, skoro tylko on sensownie coś tu tworzy, to ciężko by jego premiery nie były najważniejsze. Tym bardziej, że nad omawianą przez nas płytką pracował 6 lat. No i w końcu niby powraca do starej formy.

No i jeszcze w tym roku nowa płytka Eldoka - "Dekady", ale to już inna bajka :).
 Feargus 8 Luty 2010, 23:33

Chorąży
EDIT: znowu podwójnie się wstawiło... :/
Post modyfikowany 1 razy, ostatnio przez Feargus.
 Davw 9 Luty 2010, 17:03

Korsarz
Cytat Severius:
W skrócie, nie można określić jedynego króla rapu polskiego (sorry, polska nie ma rapu tylko Hip Hop xD), bo jest na tyle duże zróżnicowanie, że każdy jest dobry w czymś innym.

Bo w Polsce mamy rap, a nie hip-hop ;). Mylisz pojęcia, to hip-hop jest kulturą mającą w tym roku 36 rocznicę.

Ps. kwestia gustu, ale nie zwróciłeś uwagi ani na TeTrisa, ani na Łone. Mówisz o panu Peja to gdzie jest Tede? W Polskim rapie zdziałał co nieco. Jest też funk-owy Zeus, niedoceniony Afront... na legalnej scenie jeszcze trochę naprawdę dobrych ekip i MC's by się znalazło.

A o podziemiu będziemy gadać może w innym temacie, bo tutaj troszeczkę OT zaczynam robić ;).
 FlyingPole 10 Luty 2010, 15:19

Kapitan
Cytat Davw:
technicznie już teraz krążek prezentuje się mocno, biorąc pod uwagę na jakim sprzęcie powstaje muzyka.

Od kiedy to sprzęt świadczy o jakości muzyki? :)

Taki marketingowy mechanizm przyjęły chłopaki z Aslfaltu że regularnie chwalą się tym, że Ostry dostał nową zabawkę więc płyta będzie super.

Mnie również O.C.B. mocno nie tyle rozczarowało (bo niestety ale spodziewałem się nieciekawego krążka) co zniechęciło do Ostrego. Parę miesięcy przed premierą OCB zastanawiałem się o czym będzie płyta i uznalem, ze znowu będzie gadanie że to prawdziwy hiphop brat, że szołbiznes w Polsce i nie tylko jest be, że Ostry się nie sprzeda, że on kocha hiphop, że lubi jeść/spać/srać i że Polska piękna nie jest ale on i tak ją kocha. I niestety ale miałem rację. Facet się dla mnie wypalił, kolejne płyty wydane po 7 to tak naprawdę odgrzewane kotlety, a apogeum było OCB, które poza featem Evidenca było do bólu wręcz przewidywalne. Swoją drogą OCB to pierwszy album Ostrego którego nie kupiłem zaraz po premierze. Prawdę mówiąc to jest to pierwszy jego krążek, którego w ogóle nie kupiłem i wcale tego nie żałuję.

Drugiego MTJB czy Tabasco już facet nie wyda, bo przecież mocno zmienił się przez te lata. Martwi mnie rzekoma hardkorowść tej płyty, bo u Ostrego jest ona nieodłącznie powiązana z wciskaniem słuchaczowi populistycznego bełkotu godnego Hemp Gru, czy innej Firmy. Mam nadzieję, że dodatkowe lata na karku powstrzymają chłopa od takich zagrywek ale pewności nigdy mieć nie można.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, singiel jest dobry, ale niczym nie zaskakuje raczej, dla mnie to kontynuacja stylistyki z Holliłodzi, JTTS i OCB. Na chwilę obecną podchodzę do płyty sceptycznie i wątpię, żeby to był właśnie album roku.
® 2005-2008 Jakub Kralka Cms by: Miłosz Świetlik Design by: Bartłomiej Tadych | Zapytań sql: 10 Gen: 0,31 | Playback.pl wszystkie prawa zastrzeżone
Alessi | Tapety na pulpit | windows 7 sklep | prawo jazdy Wrocław | mieszkania Wrocław | drzwi wewnętrzne | płytki ceramiczne